Kénsav szivárog egy karambolos tartálykocsiból

Vágólapra másolva!
Összeütközött egy személyautó és egy kénsavat szállító tartálykocsi szerda reggel a 4-es főúton Albertirsánál. A tartálykocsiból szivárog a veszélyes anyag. A katasztrófavédelem lezárta a környéket, a rendőrök sem helyszínelhetnek, amíg át nem fejtik a savat egy másik tartályba. A balesetben a személyautó utasai közül ketten meghaltak.
Vágólapra másolva!

Személygépkocsi és kénsavat szállító teherautó ütközött össze szerda reggel Albertirsa és Cegléd között a 4-es főúton. A kénsav kismértékben szivárog a tartálykocsiból - közölte a katasztrófavédelem. A két jármű a főút 53-as kilométerénél, az albertirsai leágazó közelében ütközött egymásnak.

Az autó az árokba futott, a benne ülők közül ketten meghaltak, ketten súlyosan megsérültek. Az egyik súlyos sérült egy gyermek, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Az autóban egy román család tagjai utaztak, akik összesen három gépkocsival közlekedtek. A másik két autóban ülőket a polgári védelem látja el.

A tartálykocsi keresztbe fordult: félig az utat torlaszolja el, félig az árokban van. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóreferense szerint a kénsav pici lyukakon szivárog, de valószínűleg csak néhány liter kerülhetett ki a szabadba. A helyszínen nincs robbanásveszély. A Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálat a helyszínen van, folyamatosan méri a szélirányt és a levegőbe kerülő kénsav töménységét. A ceglédi és a szolnoki tűzoltók vesznek részt a mentésben, jelenleg a szivárgás megszüntetésén dolgoznak.

A veszélyes anyagot a teherautónak a tartályából átszivattyúzzák egy másik tartálykocsiba. Amíg ez nem történik meg, a rendőrség nem helyszínelhet, mert százméteres körben le van zárva minden, csak védőfelszerelésben, légzőkészülékkel lehet bemenni. A 4-es főút ezen szakaszát teljesen lezárták. A rendőrség és a katasztrófavédelem korábban az elsődleges információk alapján még arról számolt be, hogy a baleset a 405-ös főúton történt, és nem szivárog a kénsav a nyerges vontatóból.