Magyar sárkányrepülőst fogtak ukrán határőrök

Vágólapra másolva!
Ukrán határőrök szombaton egy magyar állampolgárságú sárkányrepülő-pilótát vettek őrizetbe Kárpátalján. A férfit azt állította: a határ mentén repült, a szél azonban ukrán területre sodorta. Az ukrán hatóságok arra figyelmeztettek, egyre több cigarettacsempész használ sárkányrepülőt.
Vágólapra másolva!

Magyar állampolgárságú sárkányrepülő-pilótát vettek őrizetbe az ukrán határőrök Kárpátalján, a Záhony-Csap határátkelőhely közelében. A földön elfogott pilóta a repüléshez használt speciális öltözéket viselt, és magyar személyi igazolvány, bukósisak, két mobiltelefon, valamint éjjel látó készülék volt nála - közölte vasárnap a zaxid.net ukrán internetes hírügynökség.

A szombaton őrizetbe vett pilóta azt állította, hogy gépével az ukrán-magyar határ vonalát követve repült, de az ellenszél 15 kilométer mélyen Ukrajna területe fölé sodorta, ahol lezuhant. Az általa megjelölt helyen a határőrök csak a motoros sárkányrepülő légcsavarjának darabjait találták meg, a gép többi maradványát továbbra is keresik.

Az ukrán határőrség az ügy kapcsán arról számolt be, hogy az utóbbi időben kárpátaljai és magyarországi cigaretta-csempészek egyre gyakrabban használnak fel kisméretű repülőeszközöket törvényellenes célokra. Csak az utóbbi egy évben három motoros sárkányrepülőgépet koboztak el csempészektől, akik cigarettát próbáltak légi úton ukrán területről Magyarországra és Szlovákiába juttatni.