MN: Botrány Mikola miatt a Fideszben

Vágólapra másolva!
Botrányt okozott Mikola István fideszes egészségpolitikus saját pártjában. Mikola ugyanis Kökény Mihály  szocialista képviselő társaságában ment el a kiskunhalasi kórházba, melynek működtetőjét, a Hospinvestet számos támadás érte. Rádaásul a Hospinvestről azt mondta Mikola: a HospInvestet nem tartja profitérdekelt pénzszivattyúnak. Mikola szavai miatt több fideszes politikus is felháborodott - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Több fideszes politikus is felháborodott azon, hogy a napokban Mikola István fideszes egészségpolitikus Kökény Mihály (MSZP) társaságában a kiskunhalasi kórházba látogatott. Ezt a kórházat a sokat támadott HospInvest Zrt. működteti, Mikola azonban azt mondta a cégről: nem tartja profitérdekelt pénzszivattyúnak, bár a HospInvest tűnik fekete báránynak - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak csak név nélkül nyilatkoztak fideszes politikusok, akik megütköztek párttársuk szavain. Azt mondták, Mikola megjelenése Kiskunhalason enyhén szólva nem volt szerencsés. Az sem, amikor a HospInvestre utalva azt mondta: "a közvélemény előtt ők tűnnek fel fekete báránynak, miközben a többiek nem is látszanak, holott vannak köztük olyanok, amelyeket sokkal veszélyesebbnek tartok" - idézi a Magyar Nemzet Mikola kijelentését.

Mikola azt is mondta, hogy szerinte helye van az egészségügyben a magántőke bevonásának szakmai vállalkozásokon keresztül, megfelelő korlátokkal. A lapnak nyilatkozó fideszesek ezt is rosszallták, mondván, ez a vélemény nem illik abba a kommunikációs stratégiába, amelyet a Fidesz képvisel az kórházprivatizációja kapcsán. Mikola István szabadságon van, ezért nem tudott nyilatkozni az ügyben - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint nem ez az első alkalom, hogy az egészségüggyel kapcsolatban a magánosítás gondolata feszültségeket okoz. Két politikust, Csáki Zsigmond hevesi polgármestert és Magyar Istvánt, az egri Fidesz elnökét a héten kizárták a pártól. A kizárás oka, hogy a hevesi önkormányzat magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet üzemeltetését - a pályázat nyertese pedig az Agria Ügyelet Kft. lett, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István.