Emberöléssel vádolnák Dominik anyját

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasol a rendőrség Dominik édesanyja ellen gondatlan emberölés miatt, amiért felügyelet nélkül hagyott kétéves kisfiát a család kutyái ölték meg. Az asszony eredetileg azt állította, hogy a gyerek a Margitszigetről tűnt el. A holttestet a gyerek apjával együtt tüntették el, ezért a férfit bűnpártolással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádemelést javasol a rendőrség a monorierdei asszony ellen, aki azt állította, hogy kétéves fia, Dominik a Margitszigetről tűnt el, miközben a család harci kutyája ölte meg - közölte szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A rendőrök szerint az asszony tavaly augusztus 2-án a kora esti órákban "mintegy negyed órán keresztül nem kísérte figyelemmel kétéves gyermeke tevékenységét". Ezalatt a gyerek a nyitva hagyott kapun keresztül a hátsó udvarba ment, ahol a család egyik kutyája megtámadta, a gyermek pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. A szakértői vélemény alapján a család kutyái veszélyes állatok voltak.

A gyermek apjának hazaérkezése után a gyermek holttestét a házuktól körülbelül nyolcszáz méterre elásták, a nyomokat pedig eltüntették. Másnap, augusztus 3-án a nő kiment a Margitszigetre, ahol bejelentette gyermeke eltűnését. A rendőrök a szigeten és a Dunában is keresték a kisfiút. Ugyanazon a napon nyoma veszett a gyerek apjának is, akit különböző bűncselekmények elkövetése miatt köröztek.

Mivel az anya vallomásában ellentmondások voltak, helyszíni szemlét tartottak a családnál, majd augusztus végén már gyanúsítottként hallgatták ki ismételten az asszonyt. Végül az anya tavaly októberben beismerte, hogy a család kutyái marcangolták szét a gyermeket.

A nőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel, a férfit pedig bűnpártolással gyanúsította meg a rendőrség, valamint azzal, hogy megszegték a veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettségeket. Az ügy iratait a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte a Pest Megyei Főügyészségnek.