Gyilkos galóca miatt került kórházba öt külföldi

Vágólapra másolva!
Szombaton jelentkezett öt külföldi nő rosszulléttel a Péterfy Sándor utcai kórházban. Kiderült, hogy gyilkos galócát ettek, ketten még mindig életveszélyes állapotban vannak. A gombát a Budapest környéki erdőkben szedték.
Vágólapra másolva!

Gyilkos galócát evett öt külföldi nő, akiket a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályán ápolnak; ketten még életveszélyben vannak. Zacher Gábor toxikológus, a kórház osztályvezetője szerint az öt nő Budapest környéki erdőkben szedett gombát, amit később elfogyasztott. Ezután jelentkeztek a Péterfy Sándor utcai kórházban szombaton délután, rosszullétre panaszkodva. Mint később kiderült, mindannyian gyilkos galócát ettek.

Hárman már túl vannak az életveszélyen, állapotuk stabil, ketten viszont még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak. A gyilkos galócából elég egy gombafejet is megenni, ekkora mennyiség már képes lehet arra, hogy megöljön egy felnőtt embert. Zacher szerint korai még arról beszélni, hogy azok, akik jobban vannak, mikor hagyhatják el a kórházat; ápolásuk tíz napot még biztosan tart.