Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Városi Bíróság azt a kesznyéteni férfit, aki áramot vezetett a paradicsomkarókba. A karót hétfőn éjjel megfogta egy uborkatolvaj és meghalt.
Vágólapra másolva!

Szökés és elrejtőzés veszélye miatt előzetes letartóztatásba helyezték azt kesznyéteni férfit, aki miatt hétfőn halálos áramütést szenvedett egy uborkatolvaj a Borsod megyei településen - mondta az MTI-nek a miskolci bíróság szóvivője csütörtökön.

A 68 éves gyanúsított paradicsomkarókra rögzített vezetékekbe kapcsolt éjszakánként 220 voltos áramot, mert szerinte júniusban már 30 kilogramm uborkáját vitték el. Ennek ellenére az elmúlt nyolc évben egyetlen rendőrségi feljelentést sem tett.

Az áldozat két társával hétfőn éjjel ittasan indult uborkát lopni. Tudták, hogy áram van a kertben, ketten mégis átugrottak a kerítésen. A harmadik férfi eredetileg kint maradt, viszont mikor látta, hogy a társai megsérültek, a segítségükre sietett.

Átmászott a kerítésen és megkísérelte a drótot tartó karókat eltávolítani. Az egyik férfi a helyszínen életét vesztette, az elsődleges adatok szerint az áramütés okozta sokk miatt. A másik, aki vele egy időben ugrott, súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba, jelenleg a Borsod megyei kórház kardiológiai osztályán küzdenek az életéért. Harmadik társuk a sokkon kívül 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, megégette a lábát.

Az idős tulajdonos ellen több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás.