Dunába esett egy helikopter

Vágólapra másolva!
Dunába esett egy helikopter Mosonmagyaróvár közelében, Magyarkimle térségében szombaton, kora délután; a gépen tartózkodók megmenekültek.
Vágólapra másolva!

Mosonmagyaróvár közelében, Magyarkimle térségében a Dunába esett egy helikopter szombaton, kora délután. Az MI 34-es helikopter balesetét nagy valószínűséggel az okozta, hogy alacsonyan repült és elszakított egy felsővezetéket - közölte Bajkó Erika a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője. Ezt erősítette meg Kósa Mihály tűzoltó százados, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, aki elmondta, hogy a gép magasfeszültségű vezetéknek ütközött.

A balesetet szenvedett gép négy utasa megmenekült, saját erőből úsztak ki a partra. A pilóta és két utas könnyebben, a harmadik utas súlyosabban sérült meg - utóbbi lábszártörést szenvedett. A pilótát és az utasokat a mentők kórházba szállították.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősítette, hogy három könnyű és egy súlyos sérültet vittek - a mosonmagyaróvári - kórházba.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint a balesetet nem a rendőrség, hanem a légügyi hatóság vizsgálja.

A helikoptert - amelynek román a lajstromszáma, a tulajdonosa pedig német állampolgár - magyar pilóta vezette.