Megszüntették a nyomozást a remízre kilőtt golyók ügyében

Vágólapra másolva!
Nem nyomoznak tovább a fővárosi rendőrök az áprilisi BKV-sztrájk idején a budafoki villamosremízre kilőtt acélgolyók ügyében. A magyarázat: eddig nem derült ki, hogy ki volt a tettes, és ezután sem várható eredmény a további nyomozástól. Ugyanazon a napon a Szépilona kocsiszínbe Molotov-koktélt dobtak, itt még nyomoznak. 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megszüntette a nyomozást a budafoki villamosremízre még az április 18-ai BKV-sztrájk idején kilőtt acélgolyók ügyében - közölte a rendőrség. Mint mondták, a XI. kerületi kapitányság garázdaság miatt nyomozott, az eljárást pedig még június elején megszüntették, mivel a nyomozás nem hozott eredményt, és az eljárás folytatásától sem volt várható semmi.

A BKV-sztrájk ideje alatt légfegyverből származó acélgolyókat lőttek ki ismeretlenek a Fehérvári úti villamosremízre: a rendőrségre április 18-án reggel 7 óra 47 perckor érkezett bejelentés, hogy a remíz közelében pukkanás- és durranásszerű hangokat hallottak.

A szintén április 18-án, a II. kerületi villamosremízt ért támadás ügyében azonban még nyomoz a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya, robbanóanyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség szerint egyébként összefüggés lehet a parkoló autók áprilisi felrobbantása, egy családi házra dobott Molotov-koktél és a II. kerületi villamosremíz elleni támadás között.

A Szépilona villamosremízbe feltehetően Molotov-koktélt dobtak a sztrájk reggelén, de tűz nem keletkezett és személyi sérülés sem történt, kizárólag egy villamoskocsi rongálódott meg.