Lezuhant egy helikopter Nagybajomnál

Vágólapra másolva!
Balesetet szenvedett egy helikopter a Somogy megyei Nagybajom közelében. A gép fedélzetén öten voltak, közülük négyen sérültek meg súlyosan. A helikopter Csányi Sándornak, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójának a tulajdonában lévő cégé volt, de a baleset idején bérbe adták.
Vágólapra másolva!

Balesetet szenvedett vasárnap egy helikopter a Somogy megyei Nagybajom közelében - közölte az [origo]-val Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A polgári gép fedélzetén öten voltak, négy férfi és egy nő. Közülük négyen súlyosan, egy személy könnyebben sérült meg, három helikopter és mentőautók szállították őket a kaposvári, a zalaegerszegi és a pécsi kórházba.

A Gazella típusú bérelt gép magáncélú repülést végzett - mondta el Szalai Zoltán, a járművet üzemeltető kft. ügyvezetője, aki a baleset okáról egyelőre nem tudott felvilágosítást adni. A helikopter Csányi Sándornak, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójának a tulajdonában lévő Alexander kft-é, amely úgynevezett "szárazbérbe" adta a gépet, azaz csupán a helikoptert bocsátotta a szolgáltatást igénybe vevők rendelkezésére, sem pilótát, sem más egyebet nem biztosított hozzá - mondta Szalai Zoltán.

Mintegy 15-20 méter magasról zuhant a fákra a helikopter - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője, Bajkó Erika. A független, szakmai vizsgálat első helyszíni megállapításai szerint a gép a felszállási helytől 200 méterre egy erdős terület fölött esett le.