Tovább keresik a hétvégén vízbe veszett embereket

Vágólapra másolva!
Újrakezdték a keresést az Egyek és Tiszadorogma közötti kompátkelőnél eltűnt 15 éves lány, valamint a Tiszabecsnél eltűnt 13 éves lány esetében a hatóságok. Utóbbi kutatása közben egy eddig ismeretlen férfi holttestére bukkantak Záhonynál. Továbbra sem találják annak a motorcsónaknak a vezetőjét, aki a Balatonba esett még szombat délelőtt. A férfi keresését is újra elkezdték.
Vágólapra másolva!

Az éjszakai eredménytelen kutatás után a tűzoltók hétfőn délelőtt újrakezdték a keresést az Egyek és Tiszadorogma közötti kompátkelőnél eltűnt 15 éves lány után - közölte Balogh Tibor hadnagy. A Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szerint mintegy 20 tűzoltó motorcsónakokkal, illetve a parti részek átfésülésével igyekszik nyomára bukkanni az eltűnt fiatalnak.

Ismeretlen holttestet találtak

Újrakezdték a Tiszában Tiszabecsnél eltűnt kislány utáni kutatást is hétfőn reggel. Az eltűnt 13 éves kislány után - aki hasonló korú két társával vasárnap délután ment fürödni a Tiszára, ahol aztán magával sodorta a víz - a rendőrség, a tűzoltóság és a speciális mentők kutatnak - mondta Fülöp Gergely szabolcsi rendőrségi szóvivő.

A főhadnagy közölte, hogy hétfőn a Tisza záhonyi szakaszán egy ismeretlen személy holttestét találták meg. Az eddigi adatok szerint a tetem egy férfié lehet, s huzamosabb ideje volt már a folyóban. Az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított.

Keresik a motorcsónakost is

Hétfő hajnali két óráig keresték azt a motorcsónak-vezetőt a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának búvárai, aki a hétvégén a Balatonba esett - közölte Tar Mihály, a vízimentők szóvivője. Hozzátette: néhány órás pihenő után folytatják a keresést. A keszthelyi férfi szombat délelőtt esett ki motorcsónakjából és tűnt el a Balatonban. A búvárok eddig több mint tíz négyzetkilométernyi területet kutattak át a tóban.

A riasztás, miszerint egy gumi motorcsónak vezetője eltűnt, szombat délelőtt valamivel negyed 11 után érkezett a vízi rendészetre. A mentők perceken belül a helyszínre érkeztek. A férfi az eltűnése előtti percekben Zánka közelében bójákat helyezett ki egy vitorlásversenyhez. A körbe-körbe forgó üres motorcsónakot a vízimentőknek sikerül megállítaniuk úgy, hogy a jármű hajócsavarjára kötelet dobtak, amely lefullasztotta a motort.