Életfogytiglant kapott az ötezer forintért ölő nő

Vágólapra másolva!
Legkorábban harminc év letöltése után szabadulhat a börtönből az a szeghalmi nő, aki késsel és sodrófával végzett 70 éves szomszédjával, hogy megszerezze annak ötezer forintját. Az asszony a bíróságon tagadta a gyillkosságot.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a szeghalmi asszonyt, akit emberölés és rongálás bűntettében mondott ki bűnösnek. Ezzel helybenhagyta a Békés Megyei Bíróság első fokú döntését. A jogerős ítélet szerint a tettét nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövető nő legkorábban 30 év letöltése után szabadulhat.

A korábban többször büntetett, rokkantnyugdíjas asszony, aki 1996 óta pszichiátriai kezelés alatt áll, 1994-ben költözött családjával Szeghalomra a későbbi áldozat és felesége szomszédságába. A két család között jó viszony alakult ki, a szomszédok segítették a nőt, többször pénzt is adtak neki. A jó viszony miatt az asszony tudta, mekkora jövedelemmel rendelkeznek szomszédai.

Az asszony 2007 február elején megtudta, hogy a szomszéd felesége elutazik néhány napra. Február 4-én este átment a magára maradt, súlyos vérnyomásproblémákkal küzdő 70 éves férfihoz, és a konyhában talált késsel és sodrófával rátámadt. Súlyos sérüléseibe a férfi belehalt. Ezután az asszony a lakásból 4900 forinttal távozott, és hogy eltüntesse a bűncselekmény nyomait, felgyújtotta a házat.

A bűncselekmény elkövetését a 44 éves asszony az eljárás során mindvégig tagadta. A 44 éves asszonyt az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.