Hamis eurósokat terítő bandát fogtak el

Vágólapra másolva!
Hamis kétszáz eurós bankjegyeket értékesítő nemzetközi bűnszövetséget számolt fel a rendőrség. A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint négy magyar mellett ukrán, bolgár és német gyanúsítottjai is vannak az ügynek.
Vágólapra másolva!

Szállodákban és más turisztikai területeken próbált értékesíteni hamis kétszáz eurós bankjegyeket egy bűnöző csoport - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szerda délelőtt.

A hatóság Bűnszervezetek Elleni Osztályának Pénz-és Bankkártya Hamisítás Elleni Alosztálya még 2007-ben rendelt el pénzhamisítás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást, amely során kiderült, hogy a bűncselekményt a gyanúsítottak bűnszövetségben követték el.

A nyomozó iroda tájékoztatása szerint büntetőeljárást egy ukrán, három bolgár és négy magyar ellen indítottak, akik közül más-más személy felelt a hamis pénz beszerzéséért, behozataláért és terjesztéséért. A rendőrség közölte: a nyomozás során látókörbe került egy német állampolgár is, aki harmincezer euró értékben vásárolt hamis kétszáz eurós bankjegyeket a valódi kétszáz eurósok értékének töredékéért.

A német hatóságokkal együttműködve őt is beazonosították, vele szemben hazájában folytatják le az eljárást. A keletkezett iratokat, vádemelési javaslattal a Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyben illetékes ügyészségnek megküldte.