Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Netes videója buktatta le a gyorshajtót

Vágólapra másolva!
Eljárás indult egy fiatalember ellen, aki Békés belvárosában száguldozott, és az erről barátaival videofelvételt is készített. A videót feltették az internetre, amiről tudomást szereztek a rendőrök is - közölte az RTL Klub Híradója.
Vágólapra másolva!

Egy fiatalember barátaival együtt száguldozott Békés belvárosában még áprilisban, és az autózásról videofelvételt is készítettek, amelyet feltettek az internetre. A videóra többen is felhívták a rendőrség figyelmét, amely eljárást indított, és a sofőrt könnyen meg is találták, miután ő maga is látható volt a felvételen - számolt be a történtekről az RTL Klub Híradója.

A fiú elismerte a gyorshajtást, de azt állítja, száznál többen nem mentek. A felvételen hallható, hogy valaki azt mondja, 170-nel száguldanak, a fiatalember szerint ez azonban csak viccből hangzott el. Azt, hogy pontosan mennyivel haladtak, szakértő fogja megállapítani.

"Az eljárásban a hatóságnak bizonyítani kell, hogy valóban annyival ment-e az autó, hisz ennek fontos szerepe van a szabálysértésnél. Nem mindegy, hogy a sebességhatár jelentős túllépéséről van-e szó" - mondta Szombati Andrea a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség szerint a sofőr nemcsak gyorsan hajtott, hanem más KRESZ-szabályokat is megszegett - derül ki az RTL Klub beszámolójából. Ha el is marasztalják a fiatalembert, még az enyhébb szabályok vonatkoznak rá, mivel az eset a május elsejei szigorítás előtt történt. Maximum 1 évre vonhatják be a jogosítványát, és legfeljebb 60 ezer forint pénzbüntetést kaphat - közölte az RTL Híradója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről