Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elbocsátották a biciklitenderért felelős postást

Vágólapra másolva!
Kirúgta a Magyar Posta a kerékpártendert előkészítő alkalmazottját, aki a gyanú szerint előre információkat adott a pályázat későbbi győztesének - írja a keddi Népszabadság. Amíg folyik a vizsgálat, a biciklik szállításáról szóló szerződés felfüggesztését kérte a posta a Közbeszerzési Döntőbizottságtól.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli felmondással megszüntette Gergely László munkaviszonyát a Magyar Posta, aki a kerékpártender előkészítéséért és lebonyolításáért volt felelős - számolt be róla a keddi Népszabadság.

A közbeszerzési bizottság vezetője ellen azért indult vizsgálat, mert a gyanú szerint információkat adott a posta pályázatáról a későbbi győztesnek, hónapokkal az 1,1 milliárd forintos beszerzés meghirdetése előtt. A postán jelenleg is folyik a belső vizsgálat arról, mennyiben befolyásolta ez a kerékpártender eredményét.

A Magyar Posta vezérigazgatója, Szűcs Ildikó korábban azt mondta: elképzelhető, hogy a biciklik beszerzésének pályáztatásánál megsértették a verseny tisztaságát.

A posta már megkötötte a szerződést a kézbesítőknek szánt kerékpárok szállítására, de az ügy tisztázása érdekében a végrehajtás felfüggesztését, az eljárás felülvizsgálatát kérte a Közbeszerzési Döntőbizottságtól - írta a napilap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről