Szigorúbb ellenőrzéssel hangol a turistaszezonra a rendőrség

Vágólapra másolva!
Szigorúbb ellenőrzések és háromszázzal több járőr várható a turistaszezonban - közölte pénteken a BRFK rendészeti helyettese, aki szerint a rendőrség elsősorban a vagyonellenes bűncselekményekre és a prostitúció visszaszorítására összpontosít.
Vágólapra másolva!

Több járőrrel és szigorúbb ellenőrzésekkel készül a rendőrség a turistaszezon kezdetére - közölte pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti helyettese. Bozsó Zoltán elmondta: háromszázzal növelték a főváros közterületein szolgálatot teljesítő járőrök létszámát, mert tapasztalataik szerint a turistaszezonban nő a vagyon elleni bűncselekmények száma. Hozzátette: az elmúlt két hétben ötszáz személyt állítottak elő, a legtöbbjükkel szemben vagyon elleni bűncselekmény miatt folyik eljárás.

A BRFK rendészeti helyettese rámutatott arra, hogy kiemelt feladatnak tartják a prostitúció megelőzését és visszaszorítását is. A testüket áruba bocsátókkal szemben eljárás indulhat, míg klienseik ötvenezer forintos pénzbírságra számíthatnak. A rendőrség kiemelten ellenőrzi a frekventált területeket: a pályaudvarokat, az aluljárókat, a köztereket és a turisták által kedvelt helyeket. Az akció határozatlan ideig tart.