Álbankrablással tesztelték a rendőröket

Vágólapra másolva!
Álbankrablással tesztelte rendőreinek gyorsaságát és felkészültségét a Komárom-Esztergom megyei rendőrség. A rendőröket egy tarjáni pénzintézet kirablása miatt riasztották, és állítólag elégedettek voltak azzal, milyen hamar cselekedtek.
Vágólapra másolva!

A bevetésre induló rendőrök beavatása nélkül szervezett álbankrablást egy Komárom-Esztergom megyei takarékszövetkezet és a megyei rendőr-főkapitányság - közölte a rendőrség pénteken. A hegyek között fekvő Tarján községből érkezett riasztás, miszerint két férfi fegyverrel kirabolta a takarékszövetkezetet, majd egy szatyornyi pénzzel egy fehér színű autón elmenekültek.

A bejelentés után 16 perccel már a bankfiók előtt fékezett a rendőrautó, a kiérkező járőrök ekkor tudták meg, hogy nem éles bevetésről van szó, hanem csupán a felkészültségüket tették próbára - mondta a megyei rendőrség sajtóreferense, Léber Gabriella. A többi rendőr addigra már a Tarjánból kivezető utakon felállított ellenőrző-áteresztő pontoknál ellenőrizte a fehér színű autókat. Így a reagálás gyorsaságát és szakszerűségét a pénzintézet és a rendőr-főkapitányság is megnyugtatónak ítélte.