Romlott ételt is adtak gyerekeknek Kaposváron

Vágólapra másolva!
Felmérést végeztek Kaposváron a közétkeztetést végző cégek tevékenységéről. A megkérdezett pedagógusok szerint volt rá példa, hogy kimondottan romlott ételt osztottak ki bölcsődéseknek, óvodásoknak.
Vágólapra másolva!

A megkérdezett gondozónők, óvónők, pedagógusok csaknem fele azt mondja: előfordult, hogy kifejezetten romlott étel osztottak ki kaposvári bölcsődékben, óvodákban, iskolákban - írta kedden a Somogyi Hírlap.

Többek közt ez derült ki a kaposvári közétkeztetést végző valamennyi cég, köztük a legtöbb, napi nyolcezer adag ebédet készítő Pensió 17 Kft. tevékenységét ellenőrző bizottság felméréséből.

Az ellenőrzés tapasztalatairól beszámoló Jurmann Béla (MSZP) tanácsnok elmondása szerint a megkérdezett 1 058 diák, pedagógus, hozzátartozó, szociális otthoni dolgozó 66 százaléka átlagosnak, vagy nem megfelelőnek ítélte az ételek minőségét.

Az étel mennyiségét a válaszadók 33 százaléka kevésnek, vagy nagyon kevésnek, 54 százalékuk elégségesnek tartotta, s csupán 13 százalékuk szerint volt bőséges - olvasható a megyei napilapban.