Tagadja a Magyar Nemzet állításait Keller

Vágólapra másolva!
Megalapozatlannak nevezte a Magyar Nemzet pénteki vádjait, és ezért bírósághoz fordul Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár. A lap szerint Keller állhatott azon állítólagos megfigyelések mögött, amiket a lap szerint Kapolyi László MSZP-s képviselő rendelt meg az Orbán-kormány néhány húzó embere ellen.
Vágólapra másolva!

Megalapozatlannak nevezte a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent vádakat Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár. A szocialista politikus ezért bírósághoz fordul az őt ért rágalmazás miatt. A Pénzügyminisztérium által pénteken kiadott közleményben megjegyezték: a Magyar Nemzet "számos alkalommal kényszerült már helyreigazításra, megalapozatlan, valótlan állításai következtében, és jelentős összeget kellett kártérítésként kifizetnie azért, mert súlyosan sértette Keller László jó hírnevét".

A Magyar Nemzet pénteki számában azt állította, hogy Kapolyi László csak közvetítő volt az Orbán-kormány vezető tisztviselőinek állítólagos megfigyelési ügyében. A megfigyelési botránnyal a lap állt elő, azonban három nap alatt három forgatókönyvet húztak elő. Az első szerint a kormány, a második szerint Kapolyi László szocialista képviselő, a legújabb szerint Keller állt a megfigyelések mögött.

A lap szerint Kapolyi Keller László jelenlegi pénzügyminisztériumi államtitkárt fedte, aki közvetítőként használta fel Kapolyit. Az akkor közpénzügyi államtitkárként tevékenykedő Keller neve egy, a lap szerint közjegyző előtt tett nyilatkozatból derült ki.

A Magyar Nemzet által közölt közjegyzői nyilatkozatot a megfigyeléseket végző Finder Bt. egykori vezetője, Stotz Gyula tette, aki szerint "a kidolgozott stratégiai tervet átadtuk dr. Kapolyi László INTRANSZMAS székházbeli irodájában Keller László úrnak".

Kapolyi László elismerte ugyan, hogy a tulajdonában lévő System cégcsoport valóban kötött szerződést a Finder Bt.-vel, ám a megfigyeléseket tagadta. Az MSZDP elnöke közleményben közölte: "a dokumentum keretszerződés jellegű volt, politikusokat érintő feladat fel sem merült". Kapolyi szerint cégei védelmét és biztonságát szolgáló intézkedések megtétele érdekében írt alá megbízási szerződést Stotz jelenleg felszámolás alatt álló cégével.