Felfüggesztettet kapott a baseballütős kutyagyilkos

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett fogházbüntetéssel megúszta az a tiszakeszi férfi, aki egy baseballütővel agyonverte kutyáját, amiért az elcsavargott.
Vágólapra másolva!

Hat hónap, egy évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte kedden a tiszaújvárosi bíróság azt a tiszakeszi férfit, aki azért verte agyon kutyáját, mert bosszantotta, hogy az eb elcsavargott - közölte Szabó József, a megyei bíróság szóvivője.

Március közepén érkezett a telefonos bejelentés a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, amely szerint Tiszakesziben az egyik családi ház tulajdonosa veri a kutyáját, amely már hosszú percek óta hangosan vonyít - közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség sajtóreferense. Mikor a helyszínre kivonuló rendőrök egy véres baseballütőt találtak az egyik kutyaólban, a tulajdonos elismerte, hogy nem sokkal korábban agyonverte az egyik kutyáját. Vallomása szerint az állat felbosszantotta, mert rendszeresen elcsavargott.

A büntető törvénykönyv kimondja, hogy két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő az, aki gerinces állatot bántalmaz, illetve elpusztít.