Ágyneműk közt tárolták a világháborús arzenált

Vágólapra másolva!
Főként a második világháborúból származó fegyvereket találtak a rendőrök három Veszprém megyei férfi lakásán. A géppisztolyokat, aknákat, páncéltörőket a huszonéves fiatalok ruhásszekrényekben, ágyneműtartóban, polcokon tárolták. A gyanúsítottaknak hobbijuk volt a régi fegyverek gyűjtése.
Vágólapra másolva!

Közel húsz fegyvert, géppisztolyt, karabélyt és pisztolyt, és több kilogrammnyi lőszert foglalt le a veszprémi rendőrség három balatonkenesei és egy nemesvámosi lakásban - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Főként második világháborús fegyverekről, lőszerekről és gránátokról van szó, ám azok többsége használható lenne ma is. A géppisztolyokat, pisztolyokat, harckocsi aknákat, páncéltörőket a huszonéves fiatalok ruhásszekrényekben, ágyneműtartóban, polcokon és szobafalra akasztva tárolták.

A rendőrség szerint a gyanúsítottaknak hobbijuk volt a régi fegyverek gyűjtése, és fémkeresővel kutatták erdőkben - főleg a második világháború csatáinak helyszínein - a fegyvereket. A nagy mennyiségű, többségében ma is használható fegyverről, lőszerről azonban nem tettek bejelentést.