Undok magyarokra panaszkodnak a külföldiek

Vágólapra másolva!
Szeretnek a külföldiek Magyarországra jönni, pedig a magyarok nem túl szívélyesek a turistákkal - ez derült ki a Világgazdasági Fórum éves jelentéséből. A 130-as listán Magyarország a 33. helyen végzett, jobban szerepeltünk Horvátországnál és Csehországnál is. A lista élén Svájc áll.
Vágólapra másolva!

Magyarország a világ 33. legvonzóbb idegenforgalmi célpontja a Világgazdasági Fórum éves jelentése szerint. A listán mögöttünk végeztek olyan turisztikailag népszerű országok, mint Horvátország és Csehország is.

Az első helyen Svájc végzett, majd Ausztria, Németország, Ausztrália és Spanyolország következik. A végső sorrend turisztikai szervezetek adatai alapján, valamint üzletemberek körében készített felmérés alapján állt össze.

A jelentés megállapításai szerint a külföldiek szeretnek ugyan Magyarországra jönni, de nem túl jók az itt szerzett tapasztalataik. A magyarok nem elég vendégszeretőek, a külföldiek iránti nyitottság, hozzáállás szempontjából rossz értékelést kapott az ország. A megkérdezettek többsége nem javasolná másoknak, hogy a hivatalos utakat nyaralással kössék össze Magyarországon.

A hozzáállás terén a szomszédos Horvátország például sokkal jobb eredményt el, a külföldiek iránti nyitottságban a 130 ország közül a 4., míg Magyarország az 50. helyen végzett.

A külföldiek szeretik Magyarországon, hogy sok a kulturális látnivaló, a műemlék, és nagyon kedvezőnek tartják az egészségügyi és higiéniai állapotokat. Kifejezetten problémásnak tartják viszont a reptérről való bejutás lehetőségeit.