Magával és feleségével is végzett a fenyegetőző vadász

Vágólapra másolva!
Agyonlőtte magát és a feleségét egy 51 éves férfi a Komárom-Esztergom megyei Kocson. A férfi előzőleg fegyverrel fenyegetőzött, de mire a kommandósok betörtek a házba, a házaspárt már holtan találták. A szomszédok szerint a férfi jámbor ember volt, a tragédia hátterében a helybeliek féltékenységet sejtenek.
Vágólapra másolva!

Lelőtte feleségét, majd öngyilkos lett az a vadász, aki előzőleg fegyverével fenyegetőzött a Komárom-Esztergom megyei Kocson - közölte az [origo]-val Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Néhány perccel tíz óra után törtek be az 51 éves férfi házába a készenléti rendőrség terrorelhárító szolgálatának emberei, akiket azért hívtak a helyszínre, mert a vadásznak több golyós és sörétes fegyvere volt, és bejelentést kaptak arról, hogy fegyvert fogott a feleségére - közölte Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány. Az [origo]-nak korábban egy kocsi asszony azt mondta: az eset a Dadi utcában egy családi házban történt.

A 46 éves asszony és a férfi már halottak voltak, amikor a kommandósok rájuk találtak. A rendőrséget a házaspár lánya hívta fel azzal, hogy édesanyjától telefonon tudta meg, az apa fegyvert fogott rá. A férfival állítólag két barátja megpróbált beszélni, de sikertelenül.

Az édesanyának még sikerült kapcsolatba lépnie a lányával, tárgyalásra azonban a kiérkező rendőrök és a fegyverrel fenyegetőző férfi között nem került sor - mondta az [origo]-nak Léber Gabriella, a megyei rendőrség sajtóreferense. Léber szerint más nem tartózkodott a házban, a házaspár lánya és fia nem voltak a helyszínen. Kocs község Tatabányától nyugatra fekszik, az M1-es autópálya közelében.

"Jámbor ember volt"

Nem engedtek ki senkit az utcára, csak a nagy jövés-menést láttuk - mondták az [origo]-nak a tragédia helyszínével szemben lakók. A házhoz érkező rendőrautókból öt-hat golyóálló mellényt viselő rendőr ment be a házba a szomszédok elmondása szerint. A tragédia 22 óra körül történt, addig benn voltak, beszéltek velük - mondta a szemben lakó asszony.

"Azt, hogy ez megtörténhet, senki nem gondolta" - mondta az asszony, aki jól ismerte a vadászt és feleségét. Az asszony szerint is féltékenység állhatott a tragédia hátterében. "De a férj nagyon jámbor ember volt" - tette hozzá. Féltékenységről a vadász - az asszony tudomása szerint - sosem beszélt, nem panaszkodott. Egy másik, az utcában lakó asszony szerint "nagyon rendes, helyes, kedves házaspár volt".