Négy szabolcsi álküldöttet találtak az SZDSZ-ben

Vágólapra másolva!
Bíró Árpádné, szabolcsi küldött sem volt jelen az SZDSZ tavaly márciusi elnökválasztó küldöttgyűlésén, helyette más valaki szavazott - állítja a Hír TV. Közben még hárman állítják, hogy nem voltak ott. Így a négy borsodi mellett négyre nőtt a szabolcsi álküldöttek száma. Jüttner Csaba a borsodi ügyet vizsgáló szabolcsi elnök rendőrségi bejelentést tesz.
Vágólapra másolva!

Újabb olyan álküldöttet talált a Hír Tv, aki illegálisan szavazott az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán.

A csatorna azt állítja: Bíró Árpádné sem volt ott tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, neve mellett a Fővárosi Bírósághoz eljuttatott jegyzőkönyvben mégis szerepel aláírás. Bíróné azt mondta: sejthették, hogy nem megy el, mert hat éve volt utoljára küldöttgyűlésen.

A hír TV szerint ezzel kettőre emelkedett a szabolcsi álküldöttek száma, korábban ugyanis kiderült, Vass Albert gulácsi polgármester helyett is más szavazott az elnökválasztáson. Az ügy érdekessége, hogy az SZDSZ szabolcsi elnöke, Jüttner Csaba vezette azt a vizsgálatot, amely kiderítette: a párt elnökválasztásán négy borsodi álküldött vett részt.

Jüttner Csaba közleményben reagált a Hír Tv állítására. Ebben azt írta: amennyiben beigazolódik, hogy a Hír Tv műsorában elhangzottak megfelelnek a valóságnak, és Bíró Árpádné valóban nem volt jelen az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlésén, az ügyben vizsgálatot indítok. Jüttner hozzátette: okirat hamisítás gyanúja miatt bejelentést tesz a rendőrségen.

Jüttner egy későbbi nyilatkozatában a 2007. évi tisztújítás vizsgálatának eredményeként arról számolt be, hogy a 45 szabolcsi küldöttből 33 neve mellett szerepelt aláírás a regisztrációs íveken, ám ezek közül négyen azt nyilatkozták, hogy nem voltak jelen a küldöttgyűlésen. Az SZDSZ-es politikus a választmány elnökeként rendőrségi bejelentést tesz az ügyben.

A SZDSZ vezetése az elnökválasztáson történt csalások kedden úgy döntött: javasolni fogja a párt parlamentjeként működő Országos Tanácsnak (OT), hogy kezdeményezze a rendkívüli tisztújítás összehívását. A tervek szerint ezen többek között új elnököt is választana a párt.