Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tanulóit tapizta a vád szerint a molesztáló fodrász

Vágólapra másolva!
Szerdán megkezdődött a homoszexuális zaklatással vádolt zalaegerszegi fodrász elleni per. A férfi a vádhatóság szerint közel egy éven át molesztált három középiskolás fodrásztanulót, akikben ez traumát és szexuális labilitást okozott az igazságügyi szakértő szerint.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a Zalaegerszegi Városi bíróságon annak az 54 éves férfifodrásznak a pere, aki ellen az ügyészség homoszexuális zaklatás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat. A vád szerint a férfi hónapokon át molesztálta tanítványait, a 16-17 éves középiskolás fiúk kiszolgáltatottságuk miatt sokáig senkinek nem mertek szólni.

Az eljárás során a férfi tagadta az ellene felhozott vádakat, de a tanúvallomások, szakértői vélemények és szembesítések alapján bizonyíthatóvá vált, hogy a fodrász 2005 nyarától egészen 2006 novemberéig rendszeresen molesztálta a nála gyakorlaton lévő három középiskolás tanulót.

A vádirat alapján a férfi naponta többször a fésűjével csapkodta a fiúk fenekét, combját és nemi szervét, illetve fogdosta őket ruhájukon keresztül. Később már reggelenként velük együtt ment az öltözőbe, ahol a nemi szervét mutogatta nekik, az ölükbe ült és simogatta őket. Az igazságügyi pszichológus véleménye szerint a fodrász veszélyeztette a középiskolások erkölcsi fejlődését. A fiúknál szexuális labilitást, frusztrációt és traumát állapított meg, ami a zaklatás következményeiként alakulhatott ki.

Szerdán a bíróság erkölcsi okokra hivatkozva zárt tárgyalást rendelt el arra hivatkozva, hogy a tanúkihallgatások során mind a megvádolt fodrász, mind a fiúk magánéletére, szexuális szokásaikra vonatkozó kérdések merülhetnek fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről