Motorosokat ellenőriztek Dobogókőnél

Vágólapra másolva!
Száguldozó motorosokra vadásztak a rendőrök Dobogókő útjain, összesen százhúsz vezetőt ellenőriztek. Volt, hogy motoros rendőröknek kellett megállítaniuk a száguldozókat.
Vágólapra másolva!

Százhúsz motorost ellenőriztek Dobogókő szerpentinútjain a Pest megyei rendőrök a szombati közlekedésbiztonsági akcióban. Az ellenőrzések alapján 18 szabálysértési eljárás indult, nyolc forgalmi engedélyt vettek el, és 300 ezer forint bírságot szabtak ki a rendőrök - közölte Fótos József akcióparancsnok. Tapasztalataik szerint a hegyi utakon sokan őrült módon száguldoznak.

Lejárt forgalmi engedély, engedély nélküli, vagy eltiltás hatálya alatti vezetés miatt egyaránt intézkedni kellett, de volt, aki bukósisak, illetve rendszámtábla nélkül motorozott. Az akciócsoport munkatársai többször maguk is nyeregbe szálltak, hogy 150 lóerős motorjaikkal megállítsák a szabálytalanul közlekedőket.

A szabálytalankodók egyike, egy ittasan vezető motoros a vasúti síneken bukott fel, utóbb kiderült, hogy korábban éppen azért vették el a jogosítványát, mert részegen vezetett. Egy másik motoros jogosítvány és forgalmi engedély nélkül, egy kilencéves gyerekkel száguldozott a hegyi utakon. Az akciót tovább folytatják a dobogókői utakon, ahol jobb időben sokszor 500-600 motoros is megfordul - mondta Fótos József.