Szakértői bizottság vizsgálja az iskolák biztonságát

Vágólapra másolva!
Az iskola biztonságával kapcsolatos javaslatok kidolgozására szakértői munkabizottságot hozott létre Hiller István oktatási és kulturális miniszter.
Vágólapra másolva!

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) közlése szerint a testület feladatköre kiterjed a pedagógusok zavartalan és magas színvonalú oktató-nevelő munkájának, a tanár-diák viszony kérdéseinek, az iskolai agresszivitás okainak kezelésére, illetve az iskolát érő külső negatív hatások kiszűrésére.

A szakértői munkabizottság felkérést kapott a szükséges törvényi-jogi környezet, a pedagógiai, a gyermek- és ifjúságpszichológiai problémák áttekintésére is.

A bizottság tagjai társadalomtudósok, biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakértők, szakmai és szakszervezeti képviselők, a szervezet elnöke Szüdi János, az OKM szakállamtitkára, társelnöke pedig Danielisz Béla, a főváros bűnmegelőzési tanácsnoka.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, az Igazsági és Rendészeti Minisztérium, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium egy-egy képviselőjét is soraiban tudó bizottság első ülését március 31-én, hétfőn tartja.