Vágólapra másolva!
Hétfőn Rudi Zoltán nevezte ki Medveczky Balázst alenöknek, szerdán Medveczky kérte fel igazgatónak Rudit. A leköszönő tévéelnök múlt héten hozta létre azt a posztot, amelyben továbbra is fontos szerepet játszhat a Magyar Televízió működésében.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió (MTV) stratégiatervezési és kommunikációs igazgatói posztját jánlotta fel Medveczky Balázs alelnök Rudi Zoltánnak, akinek elnöki mandátuma szerdán járt le. Rudi két nappal korábban nevezte ki Medveczkyt alelnökké, így ő vezeti a köztelevíziót, ameddig a tulajdonosi jogokat gyakorló közalapítvány kuratóriuma nem választ új elnököt.

Rudi mandátumának utolsó napjaiban, március 1-vel hozta létre az új igazgatói posztot. Az MTV közleménye szerint az igazgató legfőbb feladata az lesz, hogy kidolgozza a köztévé fejlesztési terveit, az intézményi és üzleti kommunikációs stratégiát. Tevékenységi körébe tartozik majd az MTV nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése is.

Az MTV elnöki posztjára kiírt pályázat február 12-én eredménytelenül zárult, miután a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot. A tisztségért hárman versengtek: Rudi mellett Hammer Ferenc médiakutató és Szabó Stein Imre, aki korábban az MTV és kereskedelmi csatornák menedzsmentjében is helyet kapott.

A kuratórium ellenzéki delegáltjai már korábban bejelentették, hogy egyik pályázót sem támogatják. Így viszont a tíztagú - fele-fele arányban kormánypárti és ellenzéki delegáltakból álló - testületben egyik aspiránsnak sincs esélye megkapni a voksok kétharmadát. Az eredménytelenség miatt új pályázatot kell kiírni, de csak hónapokkal március 5. után lehet új elnöke a köztévének.

A három induló közül ketten biztosan versenybe szállnak a második menetben is: Rudi Zoltán és Hammer Ferenc. Szabó Stein Imre azt mondta: még nem döntött, de mivel az indulási szándékát március utolsó napjáig kellene jeleznie, van még ideje erre. Az éppen egy hete közzétett pályázati felhívás szerint a jelentkezők május 5-én adhatják le az induláshoz szükséges dokumentációt; a kuratóriumnak június 3-ig kell döntenie a kérdésben.