Meggyanúsította az ügyészség a volt XIII. kerületi rendőrkapitányt

Vágólapra másolva!
Meggyanúsította Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitányt a Pest megyei főügyészség azzal, hogy novemberben részegen vezette szolgálati autóját és összetört három másik autót. A dandártábornokot azzal is gyanúsítják, hogy a rendőrségen a történtekről hamis bejelentést tett.
Vágólapra másolva!

A dandártábornok korábban azt mondta, hogy az autóját egy rá hasonlító személy lopta el, de a nyomozást megszüntették, mert erre nem találtak bizonyítékot. Az ügyészség most ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt nyomoz.

Csecserics István Pest megyei főügyész-helyettes szerint Kiss Ernő nem tett vallomást, és panasszal ért a gyanúsítás ellen.

A dandártábornok vezetői megbízatását novemberben vonta vissza Bencze József országos rendőrfőkapitány, indokolás nélkül.

November 23-án hajnalban a BRFK központi ügyeletére lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a XIII. kerületi Petneházy utcában egy személygépkocsi három parkoló járműnek ütközött. Megállapították, hogy a vezető nélkül, lezárt állapotban talált kárt okozó autó a BRFK XIII. kerületi rendőrkapitánysága vezetőjének szolgálati gépjárműve. Az azonban nem derült ki, hogy a kocsit a kérdéses időpontban ki vezette.