Leszakadt a szombathelyi sportcsarnok álmennyezete

Vágólapra másolva!
Száz négyzetméteren leszakadt az új szombathelyi sportcsarnok álmennyezete. Az épületnek csak azt a részét zárták le, ahol a baleset történt, a rendezvények nem maradnak el.
Vágólapra másolva!

Leszakadt a szombathelyi Aréna Savaria Sportcsarnok álmennyezetének egy része. Az intézmény azonban továbbra is üzemel, nem maradnak el a sportrendezvények, mivel a küzdő- és a nézőteret nem érintette a káresemény. Személyi sérülés sem történt - közölte az MTI-vel szerdán Loksa László, az üzemeltető Unihall Kft. képviselője.

Loksa elmondta: a nézőtér feletti részen is ugyanolyan álmennyezet és vasszerkezet van, mint ami leszakadt, ezért fokozott figyelemmel vizsgálják át az egész tetőszerkezetet.

"Reggel vettük észre, hogy az épület második emeletén egy irodai részen száz négyzetméteren leszakadt az álmennyezet, a hozzá rögzített vasrács és a rajta lévő halogén lámpák, melynek darabjai az alatta lévő étterem egy részére is ráhullottak" - mondta a sportcsarnok vezetője.

A káresetről azonnal értesítették a tulajdonos önkormányzat vagyonhasznosító cégét, illetve az épület kivitelezőjét, akiknek képviselői a helyszínre siettek. Loksa szerint az épületrész jelenleg életveszélyes, ezért lezáratták, áramtalanították, kordonokkal választották el a sportcsarnok többi részétől, illetve figyelmeztető táblákat helyeztek ki.

Loksa László elmondta azt is: 2006 tavaszán vették át a vadonatúj épület üzemeltetését, eddig hasonló problémával nem találkoztak. Már megkezdődött a kár felmérése és a részleges helyreállítás, melynek költségeit a megállapodás értelmében a kivitelezőnek kell viselnie.