Megkezdődtek az ünnepi előkészületek a Kossuth téren

Vágólapra másolva!
A Kossuth tér környékén pénteken megkezdték az előkészületeket a szombati március 15-i állami rendezvény zavartalan lebonyolításának érdekében. A szigorú biztonsági intézkedések miatt a BRFK vezetője elrendelte a meglévő kordonok területének növelését. Az ünnepség idején a résztvevők detektoros kapukon, ruházat- és csomagátvizsgálást követően léphetnek csak be a tér területére.
Vágólapra másolva!

A Parlament főbejárata előtti volt parkoló területén pénteken délután megkezdték a sajtóemelvények felállítását. Szombat reggel az állami lobogó felvonásával itt veszi kezdetét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulójának ünnepe. Az MTI helyszíni tudósítója szerint ugyanakkor a rendőrség hozzálátott a március 9-én hajnalra, a népszavazás napjára hozott biztonsági intézkedés kapcsán felállított kordonok megerősítéséhez, összecsavarozásához.

A kordonokat a Rákóczi- és a Kossuth Lajos-szobor környékén a füves területen a rakpartig, illetve a 2-es villamos vonaláig állították fel. Az MTI úgy tudja, hogy a nemzeti ünnep miatt Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya kiszélesíttette a lezárt területet, így az ünnepségre érkezők majd detektoros kapukon, ruházat- és csomagátvizsgálást követően léphetnek be, hogy figyelemmel kísérhessék az állami ünnepséget. A Kossuth tér már körbezárt részén a távirati iroda tudósítója szerint jelenleg több rendőrségi teherautó várakozik, melyeket kordonrácsokkal pakoltak meg.