Húsz év börtönre ítélték Nógrádi Ádámot

Vágólapra másolva!
Húsz év börtönbüntetésre ítélték Nógrádi Ádámot, aki 1998-ban lelőtte apját, majd elrejtette a holtteset, amely csak 2001-ben került elő. Az apa egy pincében bilincselte meg és szidalmazta Nógrádi Ádámot, aki, miután kiszabadult, bosszúból lelőtte apját. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla Nógrádi Ádámot. A férfit bűnösnek találták apja megölése és más bűncselekmények miatt. A döntéssel a táblabíróság helybenhagyta a korábbi, elsőfokú ítéletet, mert a bíró szerint az megalapozott és kellően indokolt volt. Így elutasították az ügyész kérését a súlyosbításra és a védőét is, aki Nógrádi Ádám felmentését kérte.

Az olajügyekben ismertté vált, 1998-ban eltűnt apa földi maradványai 2001-ben kerültek elő egy, a rendőrséghez eljuttatott névtelen levélnek köszönhetően. Erről a levélről utóbb bebizonyosodott, hogy Nógrádi Ádám írta. Az orvos szakértői vizsgálatok eredménye szerint az apa halálát fejlövés okozta.

A gyilkosság 1998. október 25-én történt. Az apa soltvadkerti otthonukban várta akkor 22 éves fiát, akinek életvitelét nem nézte jó szemmel. A vádlott ugyanis egyre gyakrabban járt el szórakozni és a kapott pénzt is egyre gyakrabban költötte el. Az apa - olvasható az ítéletben - szidalmazta a hazatérő Nógrádi Ádámot, majd megbilincselte a pincében, szigetelőszalaggal beragasztotta szemét és fülét, a kezére bokszkesztyűt húzott, majd leköpte, levizelte és magára hagyta. Nógrádi Ádám ezután kiszabadította magát, és magához vett egy pisztolyt, majd lelőtte visszatérő apját, a holttestet pedig elrejtette.

Nógrádi Ádám korábban nem csak beismerte tettét, hanem részletesen beszámolt a bűncselekmény napján történtekről - fejtette ki a bíró a tárgyaláson. Később tagadta tettét és azt mondta, csak ugratni akarta az őt titkos információgyűjtés során figyelő rendőröket.