Szakállamtitkár lett Gönczöl Katalin

Vágólapra másolva!
Büntetőpolitikai szakállamtitkárrá nevezte ki Gönczöl katalint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Gönczöl eddig igazságügyi miniszteri főtanácsadó volt, nevéhez fűződik a 2006-os zavargások kezelését elemző tanulmány.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter javaslatára szakállamtitkárrá nevezte ki Gönczöl katalint. Gönczül eddig Draskovics főtanácsadója volt, péntektől pedig a büntetőpolitikai szakállamtitkárságot vezeti - közölte az igazságügyi és rendészeti tárca (IRM).

Gönczöl feladata lesz többek között az új Büntető Törvénykönyv kodifikációjának irányítása, valamint a büntetőjogban szükséges törvényi változtatások megvalósítása - közölte az IRM.

Gönczöl Katalin nemzetközileg ismert kriminológus, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság elnöke. 1995-2001-ig ő volt az állampolgári jogok biztosa. 2002-2006 között az IRM büntetőpolitikai ügyekben illetékes miniszteri biztosaként dolgozott, irányította a társadalmi bűnmegelőzés stratégiájának kidolgozását, és ő állt a Gönczöl-bizottság élén is, amely a 2006-os zavargásokkal kapcsolatos ügyeket vizsgálta.