Gyakorlógránátokat találtak Fidesz-irodáknál

Vágólapra másolva!
Robbantásra alkalmatlan gyakorlógránátokat találtak két Fidesz-iroda előtt is péntek reggel. Az egyik eszközt a párt Lendvai utcai székházánál, a másikat az V. kerületi Cukor utcában találták. A BRFK nyomozást indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

Robbanótöltet nélküli gyakorlógránátot találtak a Fidesz Lendvai utcai székházánál, illetve a párt Cukor utcai irodájának bejárata előtt péntek reggel. A Magyar Nemzet Online fotói szerint a gránát mellett rovásírásos levelet hagytak. A Budapesti Rendőrfőkapitányság szóvivője, Tafferner Éva ezzel kapcsolatban mindössze annyit mondott: az eset összes körülményét vizsgálják.

A BRFK szerint a székháznál egy járókelő szúrta ki reggel nyolc óra előtt a gránátot a Dózsa György út felőli kerítésnél. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata kiszállt és megállapították, hogy egy robbanótöltet nélküli szovjet gyakorlógránátról van szó.

A Fidesz Cukor utcai irodájának bejárata előtt az egyik alkalmazott talált egy "rozsdás, tojás alakú" tárgyart. Erről kilenc óra körül értesítették a rendőrséget. A tűzszerészek szerint ez is egy gyakorlógránát volt, amely a másikkal együtt robbantásra alkalmatlan.

A BRFK robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés bűntette miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendőrségi honlap szerint már folyik a tanúkutatás és az adatgyűjtés.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy a párt elnöki kabinetjének biztonsági igazgatósága a párt politikusainak és irodáinak biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket már megtette.

Dobos Gábor, a Fidesz V. kerületi irodavezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtök éjjel fenyegető levelet kaptak, amelyben a feladó "békés oktató eszköznek" nevezi a küldeményt, és kilátásba helyezi, legközelebb "halált fog vinni". Mint mondta, azért is ijesztő a fenyegető levél és a gránát mert az épületben nem csak Fidesz-iroda, hanem gyermekmegőrző is működik.