Újabb gárdistákat avattak fel a Hősök terén

Vágólapra másolva!
Már több mint ezer tagja van a Magyar Gárdának, miután szombaton több száz gárdista tett esküt a Hősök terén. A rendezvényt a rendőrség kordonokkal körbezárva biztosította, így is akadt, aki megpróbálta tojással dobálni a szervezet tagjait. Az avatás után viszont a gárdisták szimpatizánsai bántalmazták azokat, akik a szélsőséges eszmék elleni tiltakozásul szerveztek akciót a térre.
Vágólapra másolva!

Több száz gárdista tett esküt szombat délután a fővárosi Hősök terén. A Magyar Gárda parancsnoka és a Jobbik elnöke azt mondta: megduplázták létszámukat, tagjaik most már több mint ezren vannak. A rendezvény idejére a rendőrség kordonokkal teljesen körbezárta a Hősök terét, a közel félezer érdeklődő csak a gárdisták által megnyitott kapukon mehettek be az elzárt területre. Az avatás során egy férfi a kordonon kívülről tojással akarta megdobálni a gárdistákat, őt a rendőrök vezették el a térről.

Tettlegességig fajult viszont az avatás után a Magyar Gárda ellen szervezett flashmob, vagyis villámgyülekezés. A mintegy tíz fiatalt, akik a gárdisták és a szélsőségek elleni tiltakozásul takarítóeszközökkel a kezükben jelent meg a téren, leköpdösték, megrugdosták és szidalmazták. A bántalmazott fiatalok egyike elmondta: azzal az akciójukkal, hogy adott jelre elkezdtek takarítani a Hősök terén, jelképesen a szélsőséges eszméket akarták eltávolítani a térről. Amikor azonban seprűvel, porszívóval, légfrissítő spary-vel és felmosó vízzel megjelentek a téren, a gárda szimpatizánsai körbevették, majd szidalmazni és bántalmazni kezdték őket. A fiatalok a Szépművészeti Múzeum lépcsőjére menekültek, ahol rendőrök védték meg őket a további atrocitásoktól.