Félmilliót ad a BKV a kábeltolvajok lebuktatójának

Vágólapra másolva!
Profi fémtolvajok fosztogatják a BKV vonalait, évi 200 milliós kárt okozva a vezetéklopásokkal. A közlekedési társaság ezért félmillió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.
Vágólapra másolva!

Félmillió forint jutalmat ajáénlott fel a BKV annak, aki konkrét információval tud szolgálni a rendőrség, vagy a közlekedési vállalat számára az utóbbi időben elszaporodott kábellopások felderítéséhez. A cég közleménye szerint több alkalommal is "maffiamódszerekkel" loptak el rézből készült légkábeleket.

Legutóbb március 20-án az 56-os villamos vonalán loptak el ismeretlenek 240 méter kábelt. Az okozott kár az elmúlt fél évben a BKV szerint több tízmillió forint volt, éves szinten pedig elérheti a 200 milliót. A cég közleményéban azt írja, az utasok általában nem vették észre az eseteket, de előfordult az is, hogy a HÉV négy órán keresztül csak egy vágányon tudott közlekedni.

A tolvajok a BKV szerint profi módszerekkel, szervezetten dolgoznak, és valószínűleg rendelkeznek bizonyos előképzettséggel, hiszen halálos baleset nélkül tudták elvágni légkábeleket. A vezetékekben ugyanis több ezer volt feszültség van, így azonnal meghalna, aki szakszerűtlenül próbálná elvágni.