Bíróság előtt a motorostársát elgázoló gyorshajtó

Vágólapra másolva!
Pénteken kezdődik annak a motorosnak az ügye, aki lefilmezte saját balesetét: a férfi óriási sebességgel rohant bele egy másik motorosba. A vétlen fiatalember a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Városi Bíróság pénteken kezdi tárgyalni annak a motorosnak az ügyét, aki tavaly halálos balesetet okozott, amikor egy másik motorossal ütközött a Pécs és Mánfa közötti úton, s a történtekről felvételt is készített - közölte Hajdu István, a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Az ügyészség a 24 éves fiatalembert halált okozó közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja, melyért akár tíz év szabadságvesztéssel is sújtható - mondta Hajdu.

A vádirat szerint a férfi 2007. június 10-én Pécsről a megengedettet többszörösen meghaladó sebességgel haladt Komló irányába. A záróvonalat átlépve egy autót előzött, amikor összeütközött a szemközti sávban szabályosan haladó kétkerekűvel. A 29 éves, vétlen motoros a helyszínen életét vesztette, a karambol okozója súlyosan megsérült.

A 24 éves férfi bukósisakjára szerelt kamerájával felvette az ütközést. Korábban pedig több olyan útját is megörökítette, ahol a sebességhatárokat többszörösen túllépve jutott el egyik városból a másikba.