Bevezeti a BKV a 499 forintos mobiljegyet

Vágólapra másolva!
Mobiltelefonnal is lehet majd jegyet venni a BKV járataira, a rendszer tesztelése már idén megkezdődik. A hétköznap 60 percre szóló mobiljegy 499 forintba kerül majd, korlátlan átszállással.
Vágólapra másolva!

Bevezeti a BKV a kísérleti mobiljegyet: az idei év első félévben először megteremtik a mobiltelefonos jegyvásárlás feltételeit, majd a tesztidőszakot követően döntenek a további fejlesztésekről - közölte a közlekedési vállalat szerdán. A kísérleti mobiljegy ára 499 forint lesz, ez hétköznapokon 60 perces, hétvégén 90 perces időtartamra szól, ezalatt korlátlan számú felszállásra jogosít.

A BKV azt reméli, hogy a budapestiek és a fővárosba érkező turisták is jól fogadják majd a mobilos jegyvásárlás lehetőségét, hiszen így a jegyautomata meghibásodása, megrongálása esetén is lehet jegyet váltani. A mobiljegy bárhol, bármelyik járaton, akár többszöri átszállásnál és éjszakai időpontokban is használható lesz.

A kísérleti mobiljegy rendszernek biztonságosnak, naprakészen ellenőrizhetőnek kell lennie, hogy a mobilon vásárolt jegy érvényességét gyorsan meg lehessen állapítani - derül ki a BKV közleményéből. A rendszer már több európai nagyvárosban is sikeresen működik, a skandináv országokban a jegyforgalom 40 százalékát ez teszi ki, de Bécsben is felfutóban van, ahol tavaly vezették be.