Vesztegetéssel gyanúsítják Balatonalmádi jegyzőjét

Vágólapra másolva!
Vesztegetés és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják Balatonalmádi jegyzőjét, de részleteket az ügyészség nem árult el. A jegyző jelenlegi és korábbi munkaadója sem tudja, mi lehet az ügy hátterében. A balatonalmádi polgármester szerint derült égből villámcsapásként érte őket hír.
Vágólapra másolva!

Balatonalmádi jegyzőjének, M. Gábornak a házi őrizetét rendelte el a veszprémi bíróság - közölte az MTI-vel Kulmanné Cs. Varga Edit, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője. Az 53 éves jegyzőt vesztegetés és lőfegyverrel való visszaélés bűntettével gyanúsítják. Az ügyészség eredetileg a jegyző előzetes letartóztatására tett a indítványt. A bíróság házi őrizetet elrendelő döntése ellen fellebbeztek, és változatlanul M. Gábor előzetes letartóztatását kérik.

Keszey János, Balatonalmádi polgármestere az MTI-nek azt mondta, M. Gábor január elseje óta dolgozott a városházán jegyzőként, egyelőre féléves próbaidővel. A férfit öt jelentkező közül választotta ki a képviselő-testület nagy többséggel a múlt év végén. A polgármester úgy fogalmazott, derült égből villámcsapásként érte őket a hír, és az ügyészség számukra sem árult el részleteket.

A polgármester szerint a jegyző hétfőn egysoros levélben kérte a felmentését. Ezt rendkívüli zárt ülésen a képviselő-testület elfogadta. Keszey elmondta, a jegyző hivatali irodájában is házkutatást tartott a rendőrség.

M. Gábor tavaly még Köveskálon dolgozott körjegyzőként, és ő látta el a jegyzői teendőket a szomszédos Mindszentkállán is. A falu polgármestere, Keszler Gyula az MTI-nek kedden elmondta: M. Gábort rendkívül gyors észjárású emberként ismeri, aki azonban a "jó észbeli képességeit nem mindig jó célok érdekében használta".

A polgármester nem kívánta részletezni, hogy konkrétabban mit is ért ez alatt. Annyit azonban hozzátett, hogy nem tetszettek neki a jegyző munkamódszerei, nem kellő odafigyeléssel irányította a hivatali apparátust. A hivatali vesztegetés és a lőfegyverrel való visszaélés bűncselekményének gyanúja azonban meglepte.