A rendőrség nem számít szélsőséges megmozdulásokra márciusban

Vágólapra másolva!
Az országos rendőrfőkapitány szerint nem kell tartani szélsőséges megmozdulásoktól sem a március 9-i népszavazás, sem a március 15-i nemzeti ünnep alkalmával. Ennek ellenére felkészülve várják mindkét eseményt.
Vágólapra másolva!

A rendőrség nem számít szélsőséges csoportok akcióira a március 9-i népszavazás napján, sem pedig a március 15-i nemzeti ünnepen, így az ilyenkor szokásos rendőri állomány lesz készültségben - mondta kedden Bencze József országos rendőrfőkapitány. Bencze szerint a népszavazás napjára egyetlen szervezet jelentett be demonstrációt az urnazárást követő időpontra a Parlament közelébe.

A országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a szokásos létszámmal készül a rendőrség március 9-re, ugyanakkor tagadta a Magyar Hírlap értesülését, hogy a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőrök március 8. és 16. között csak szolgálati célból vagy külön parancsnoki engedéllyel hagyhatják el a szervezet fővárosi, Kerepesi úti bázisát. "Választáskor a hétköznapokhoz képest jelentősebb rendőri egység van szolgálatban, ezért normális dolog az összetartás, de ilyen irányú intézkedésre vonatkozó találgatás teljesen alaptalan" - mondta Bencze, aki megjegyezte, hogy a rendőrség szolgálati rendje szerint ennek az állománynak pihenőidejükben is készenlétben kell állniuk egy esetleges bevetésre.