Kályhatűz ölhette meg az ötéves kislányt

Vágólapra másolva!
Valószínűleg egy felborult kályha okozta azt a tüzet, amelyben egy ötéves kislány vesztette életét Tolcsván. A helybeleiek szerint az özvegy családapa italozott, korábban többször öngyilkosságot követett el.
Vágólapra másolva!

Életét vesztette egy 5 éves gyermek, amikor csütörtökön éjjel kigyulladt egy családi ház a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván. A tűzben az apa súlyos, de nem életveszélyes égési sérüléseket szenvedett - közölte az MTI-vel pénteken a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.

Az elsődleges adatok szerint az 5 éves kislány füstmérgezés és súlyos égési sérüléseket miatt halt meg. Az édesapa - aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett - egyelőre nincs kihallgatható állapotban. A két idősebb gyermek - 8 és 10 évesek - ki tudott menekülni a házból, őket megfigyelésre kórházba szállították. A tűzeset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

A kommunikációs iroda közlése szerint feltehetően a lakás egyik szobájában lévő kandalló borult fel, és az abból kihulló parázs gyújtotta be a szoba berendezéseit.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-t korábban úgy tájékoztatta, hogy az elsődleges adatok szerint a tüzelőberendezés miatt gyulladt ki egy szoba. A tűzoltókat csütörtökön 22 óra után riasztották és éjjel két óráig oltották a lángoló épületet.

Több helybeli szerint az apa valószínűleg - már nem először - öngyilkossági szándékkal cselekedett. Egyedül nevelte gyermekeit, előfordult, hogy italozott, a felesége betegségben évekkel ezelőtt meghalt.

A férfi öt gyermeke közül korábban egy már életét vesztette, ő bányatóba fulladt, egy gyermek pedig bentlakásos iskolában tanul. A rendőrség hétfőre ígért tájékoztatást a történtekről.