Tucatnyi határsértőt fogtak el Szabolcsban

Vágólapra másolva!
A Szabolcs megyei Barabás környékén tizenkét határsértőt csíptek el a határőrök. Többségük pakisztáni, akik menedékjogot kértek Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Tizenkét határsértőt - hét pakisztáni, négy afgán és egy nigériai állampolgárt - fogtak el a hét végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely vasárnap. Pénteken négy pakisztáni állampolgárt Barabás belterületén igazoltattak a határrendészeti járőrök, kiderült, hogy illegálisan, Ukrajna felől lépték át a magyar határt. Közülük ketten még nem töltötték be 18. életévüket, valamennyien menedékjogért folyamodtak.

Menedékjog iránti kérelmet terjesztett elő az a három afgán állampolgár, akiket szintén Barabáson tartóztattak fel szombaton. Nem sokkal később Beregdarócon egy nigériai és egy afgán állampolgár került rendőrkézre. Vasárnap hajnalban ismét pakisztáni határsértőkre figyeltek fel a környéken, a három külföldi közül kettő megpróbált elmenekülni a járőrök elől, de végül őket is elfogták.