Titkos hangfelvétel miatt tesz feljelentést a fóti MSZP

Vágólapra másolva!
Gazdasági titok megsértésének alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz az MSZP fóti önkormányzati frakciója és a párt fóti szervezetének elnöksége a polgári frakció egyik képviselője ellen, aki titkos hangfelvételt próbált készíteni a képviselő-testületi ülésen elhangzottakról.
Vágólapra másolva!

Fábry Béla, a helyi önkormányzat MSZP-frakciójának tagja a történtekről elmondta: a képviselő-testület szerda késő esti zárt ülésén hosszas vita után nemmel szavazott a Pest megyei közgyűlésnek arról a kezdeményezéséről, hogy írjanak ki helyi népszavazást a megye leválásáról a központi régióból. Az ezt követő napirendi ponton az új egészségügyi ház építési tervének megvitatása szerepelt, amit zárt ülésen tárgyaltak meg, üzleti titokra való hivatkozással. Ekkor figyeltek fel rá, hogy Hanthy Kinga helyi képviselő, a polgári frakció tagja (egyébként a Magyar Nemzet újságírója is) hangfelvételt próbált készíteni az elhangzottakról.

Ez - Fábry Béla szavai szerint - a büntető törvénykönyv szerint az ülés zárt jellege miatt a gazdasági titok megsértésének alapos gyanúját veti fel.

Hanthy Kinga a távirati irodának azt mondta, hogy semmiféle titkos felvételről nincs szó, a magnója végig az asztalon állt, mert saját részére kívánt felvételt készíteni. Annak a véleményének adott hangot, hogy politikai játszmáról van szó. Az alaptalan vádaskodás mögött az rejlik - mondta -, hogy ő a rossz tervezés miatt ellenzi az egészségügyi központ felépítését.

Fóton 18 tagú a képviselő-testület. A polgári frakciót öt képviselő alkotja, a testületnek három fideszes, hat MSZP-s képviselője van, ketten civil szervezetet képviselnek, valamint 1 független képviselő is a tagja. A fideszes polgármester, Szent-Iványi Géza jelenleg nem láthatja el hivatalát, ellene bírósági eljárás van folyamatban gazdasági visszaélés elkövetésének vádjával.