Szexképekkel zsarolta volt feleségét

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönre ítélték kedden azt a 35 éves férfit, aki egykori feleségéről készített meztelenfotókkal zsarolta az asszonyt. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Két év börtönre ítélte a Somogy Megyei Bíróság kedden azt a mikei férfit, aki szexképekkel zsarolta a volt feleségét. A bíróság az ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

A házaspár 2005-ben vált el, miután megegyeztek a vagyonmegosztásról és a tartásdíjról, ám egy éven át még a válásuk után is kapcsolatban voltak. A férfi, a volt feleség hozzájárulásával, fotókat készített, amelyek meztelenül ábrázolták a nőt. Ezekkel zsarolta meg az asszonyt, mikor később végleg megromlott a kapcsolatuk.

A vádlott azzal fenyegetőzött, ha a nő nem mond le a közös vagyonból fizetendő 200 ezer forintról, akkor a fotókat felteszi az internetre, elküldi az asszony szüleinek, valamint kiplakátolja gyermekük óvodájában. A kép egyik másolatát valóban el is küldte a nő szüleinek.

A 35 éves vádlott büntetését a bíróság másodfokon helybenhagyta, a cselekményt azonban zsarolás bűntettéről zsarolás kísérletére minősítette át.