Vágólapra másolva!
Perújrafelvételre készül a vasárnap kiszabadult Tánczos Gábor ügyvédje, aki továbbra is állítja, nem védence követte el a körmendi gyerekgyilkosságot. A fiatalember el akar költözni az országból, ehhez védője szerint előbb egyeztetni kell a hatóságokkal.
Vágólapra másolva!

Jelenleg a periratokat tanulmányozza Tánczos Gábor ügyvédje, Somos Zoltán, aki az RTL Klub reggeli híradójának elmondta, perújrafelvételt akarnak kezdeményezni. Tánczos vasárnap hajnalban szabadult ki a budapesti Kozma utcai börtönből. A bíróság feltételesen helyezte szabadlábra, büntetése eredetileg 2011-ig szólt.

Testőrök vitték haza Körmendre, édesanyjához. Az ügyvéd szerint ugyan nem volt közvetlen fenyegetés, de az ügyészség jelzése alapján szükség volt biztonsági kíséretre. Mint az MTV Híradójában elhangzott, útközben csak egyszer álltak meg, egy benzinkúton, hogy túró rudit vegyenek Tánczosnak.

A fiatalember el szeretné hagyni az országot és külföldön akar új életet kezdeni - mondta el ügyvédje, aki szerint van rá lehetőség, hogy Tánczos elutazzon, de erről előbb egyeztetni kell a hatóságokkal.

A Legfelsőbb Bíróság 2002 februárjában kihirdetett jogerős ítélete szerint Tánczos Gábor 1998-ban Körmenden megölt egy 11 éves kislányt, és ezért 13 éves szabadságvesztés-büntetésre ítélték. 1998-as őrizetbe vétele óta eddig kilenc évet és kilenc hónapot töltött börtönben, kedvezmény nélkül 2011 áprilisában szabadulhatott volna.

A letartóztatásakor 19 éves Tánczos a nyomozás során beismerte tettét, ám a bíróság előtt már következetesen tagadta azt. A megyei bíróság 14 év fegyházra ítélte, ám ezt megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság, és a megismételt eljárásban született meg a 13 éves szabadságvesztést kimondó jogerős döntés, amit másodfokon is jóváhagytak.

A fiatalember ügyvédje a mai napig kitart védence ártatlansága mellett, állítása szerint mind a nyomozás, mind a bírósági eljárás során számos szabálytalanságot követtek el.