Hétfői menetrend szerint járnak a vonatok

Vágólapra másolva!
A vonatok szerdán a hétfői menetrend szerint járnak, bár kedden még azt közölték: a szombati menetrend lesz érvényes. Az időjárás miatt szerdán nem közlekednek az elővárosi vonatok, helyettük más szerelvények állnak meg több állomáson.
Vágólapra másolva!

A hétfői menetrend szerint járnak a vonatok szerdán - közölte a MÁV. A január 1-jei sűrű havazás miatt kedden este még azt közölte a vasúttársaság: szerdára a szombati menetrend lesz érvényes.

A budapesti elővárosi forgalomban szerdán az időjárás miatt további változásokat vezettek be: nem közlekednek a rövid útvonalú elővárosi vonatok, a távolsági zónázó vonatok viszont az elővárosi állomásokon is megállnak - közölte Sigulinszki Tibor, a vasúttársaság szóvivője. Csütörtökön már a munkanapi menetrend lesz érvényes.

Az elővárosi vonatok kiesése a Budapest és Piliscsaba, illetve Martonvásár, Százhalombatta, Vác, Vácrátót, Gödöllő, Mende, Monor és Sülysáp közti vonalakat érinti. Az itt megálló távolsági zónázó vonatok a több állomás miatt egész nap 15-20 percet késnek majd. Ha az időjárás kedvezőbben alakul, visszaállítják az elővárosi vonatokat, és megszüntetik a készenlétet a közlekedésben.

A Volán-társaságoknál december 31-én a munkaszüneti, január 1-jén a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti, január 2-án a hét első munkanapja szerinti, míg január 3-án a hét első iskolai előadási napja szerinti menetrend lesz érvényben.