Őrizetbe vették a Mortimer által leszúrt fiút

Vágólapra másolva!
Garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség P. Józsefet, a távirati iroda szerint azt a fiút, akit még 2005 májusában karddal leszúrt a Mortimer néven ismert fiatalember egy fővárosi buszon. A most 18 éves fiút azzal gyanúsítják, hogy három társával tavaly decemberben bántalmazott egy 23 éves férfit.
Vágólapra másolva!

December 8-án a hajnali órákban a IX. kerületben, az Angyal utcában ismeretlenek teleszkópos acélbottal - úgynevezett viperával - bántalmaztak egy 23 éves budapesti férfit, és amikor a földre került, rugdosták. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, koponya- és kézcsonttörést szenvedett - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Csillag Melinda.

Két gyanúsítottat sikerült azonosítani. Őket a rendőrség január 2-án őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat csoportosan elkövetett garázdaság és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt . A tettüket részben ismerték el, vallomásaikban ellentmondások vannak - tette hozzá a sajtóügyeletes.

Az egyik őrizetbe vett gyanúsított, P. József az MTI információja szerint az a most 18 éves fiú, akit 2005-ben egy fővárosi buszon leszúrt a kardjával a Mortimer néven ismertté vált támadó. A fiú életét akkor a kardszúrás után a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, ám maradandó sérüléseket szenvedett, lépét el kellett távolítani. A támadóját 2007 szeptemberében 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték emberölés kísérlete miatt. A sajtóügyeletes a gyanúsítottak személyiségi jogaira tekintettel nem kívánta megerősíteni a távirati iroda információját, miszerint arról a P. Józsefről van szó, akit Mortimer leszúrt.