Kommandósok fogták meg a marihuána-termesztőket

Vágólapra másolva!
Éppen a kannabiszt gondozta az négy ember, akiket kommandósok fogtak el Győr megyében. Az elfogottak családi házban termesztettek a marihuánát.
Vágólapra másolva!

Három férfit és egy nőt vett őrizetbe a rendőrség miközben egy marihuánaültetvényt műveltek a Győr-Moson-Sopron megyei Györsövényház egyik családi házában - közölte Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az alezredes közölte: a még kedden történt rajtaütés során az elkövetők a rendőrök felszólítására nem hagyták el a lakóházat, ezért a kommandósok az ajtót betörve hatoltak be az épületbe, s ezzel meggátolták, hogy az ott lévő kábítószereket a tettesek megsemmisítsék.

Az akció során kiderült, hogy a családi házban 158 tő kannabiszt műveltek. A kábítószergyanús növényt gyorsteszt segítségével megvizsgálták, s az ellenőrzés kábítószer-tartalmat jelzett - mondta az alezredes. A növényt, illetve a gondozásához szükséges eszközöket és anyagokat a helyszínen lefoglalták.

Az ültetvény becslések szerint 4-5 hónap alatt akár 10-15 kilogramm marihuána előállításához is elegendő lehetett volna, s ennek "piaci értéke" elérheti a 30 millió forintot.

A bűnöző csoporttal szemben a csornai rendőrkapitányság indított eljárást, a nyomozás feladata annak tisztázása, hogy a termesztett kábítószerrel milyen terveik voltak, kívánták-e azt tovább értékesíteni, s ha igen, kiknek.

Az elfogottak - akiknek előzetes letartóztatására előterjesztést tett a rendőrség - a bűncselekmény elkövetésében betöltött szerepük tisztázását követően 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. A tettesek egyike hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már volt büntetve.