Menekülő autós ütött el egy rendőrt

Vágólapra másolva!
Autójával elsodort egy férfi egy rendőrt, aki igazoltatni akarta. A rendőr sérülését a visszapillantó tükör okozta. A férfi ittas volt, ezért akart elmenekülni.
Vágólapra másolva!

Intézkedő rendőrt sodort el autójával egy férfi délelőtt a hajdú-bihari Fülöp belterülén. Az autóst iazoltatni akarták - közölte a megyei rendőrség sajtóreferense, Vezendi Jánosné. Az időközben riasztott gépkocsis járőrök elfogták a menekülő autóst, akiről kiderült, hogy ittas volt, ezért akart kibújni az igazoltatás alól.

Az autót a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség gyalogos járőrei állították meg és igazoltatták a vezetőjét. A férfi átadott nekik néhány dokumentumot, majd beszállt a kocsiba, hogy kivegye a jogosítványát. Ehelyett azonban hirtelen nagy gázt adott, és elhajtott a helyszínről. Közben az autó visszapillantó tükre az egyik intézkedő rendőr karjának csapódott, s a járőr könnyebb sérülést szenvedett.

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt folytat eljárást a nyomozó ügyészség, de közlekedési bűncselekmény miatt is felelnie kell az ittas gépkocsivezetőnek - közölte Vezendi Jánosné.