Csak utólag vallott minden támogatásáról az SZDSZ

Vágólapra másolva!
Nem adott valós képet gazdálkodásáról az SZDSZ, mivel a 2005-ről és 2006-ról szóló könyvelésében nem tüntette fel, hogy mennyi nem pénzbeli adományt kapott. A hibának nem lesz következménye, ugyanis idejében javított a párt.
Vágólapra másolva!

A nyilvánosságra hozott beszámolóiban az SZDSZ nem adott megbízható és valós képet a párt 2005-2006. évi gazdálkodásáról - derül ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentéséből.

A számvevőszéknél az [origo] megkeresésére elmondták: a párt a gazdálkodásáról készített beszámolóiban elmulasztotta számszerűsíteni a nem pénzbeli vagyoni adományokat.

A párttörvény értelmében ha egy párt például ingatlant kap, akkor az éves elszámolásban fel kell tüntetnie annak értéket. Az SZDSZ 2005-2006-os évre vonatkozóan ezt mulasztotta el megtenni. Ezzel pedig az ÁSZ szerint nem tett eleget a megbízható tájékoztatás követelményének.

Az SZDSZ-nek azonban semmilyen retorziótól nem kell tartania, a párt ugyanis még az ellenőrzések idején javította a híbát, és a mulasztásról tájékoztatta a közvéleményt is: a módosított adatokat tartalmazó tájékoztatót közzétette a honlapján, illetve a Magyar Közlönyben is.