Őrizetbe vették Tasnádi Pétert

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették a házi őrizetben lévő Tasnádi Pétert, akinél házkutatást is tartottak. A férfit sikkasztással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették Tasnádi Pétert, akit sikkasztás gyanújával vitt be kihallgatásra a rendőrség, miután a délutáni órákban házkutatást tartottak a férfinél - közölte az MTI-vel Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, de ennél több információt nem árult el. Tasnádit júliusban engedték ki az előzetes letartóztatásból, azóta házi őrizetben van.

Egyebek mellett felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, mert - a vádirat szerint - meg akarta öletni feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára.

Az elmeszakértők korábban azt állapították meg, hogy Tasnádi Péter feltehetően évtizedek óta agysorvadásban szenved, az 1990-es évek második felében beszámítási képessége közepes fokban korlátozott volt. Ezért a Pest megyei Bíróság elmeállapota miatt a már letöltött négy és fél éves szabadságvesztését két évvel csökkentette. Ugyanakkor a legújabb szakvélemény szerint nem elmebeteg.